Lakhatási támogatás

2017. január 1-től jelentősen megváltozott az albérlet- támogatás adózása és igénylésének feltétele. A munkáltatók és munkavállalók számára előnyösebb feltételekkel igényelhető, azonban kissé szigorúbb feltételekkel. Albérlet- támogatás a munkavállalók foglalkoztatójuktól igényelhetik, vagyis a cégvezető döntésére lesz szükség, hogy valakinek a lakhatását a munkáltató segítse.

Feltételek: 

Az a munkavállaló lehet jogosult albérlet támogatásra 2017-től, aki egyidejüleg megfelel az alábbi feltételeknek:

1. Határozatlan idejű munkaszerződés megléte.
2. Hetente legalább 36 órás munkaidő.
3. A munkavállaló lakhelye és munkahelye között legalább 60 km-es távolság.
4. Vagy több, mint 3 óra alatt lehet eljutni lakóhelyéről munkahelyére tömegközlekedéssel oda-vissza összesen (oda is min. 1,5 óra, vissza is min. 1,5 óra)
5. A munkavállaló nem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal olyan településen, ahol a munkahelye található (az albérlet-támogatás időszaka alatt).
6. A munkavállaló nem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal olyan településen, amely 60 km-es távolságon belül található munkahelyéhez képest (az albérlet-támogatás időszaka alatt).
7. A munkavállaló nem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal olyan településen, ahonnan kevesebb, mint 3 óra alatt elérhető a munkavégzés helye oda-vissza.
8. A munkavállaló a munkaviszonyt megelőző 12 hónapban sem rendelkezett az 5., 6. és a 7. pontban említett ingatlannal.

Albérlet- támogatás összege 

A mobilitási célú lakhatási támogatás a munkaviszony létrejöttét követően maximum 5 éven keresztül adható a munkavállaló részére.

 

   


Vissza